Učinimo dobro - Ministarstvo socijalne politike i mladih

05/01/2015

Udruga Briga o starim i nemoćnim osobama „Bosino“ – Vukovara, u suradnji s partnerskom udrugom Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar, otpočela je provedbu projekta pod nazivom „Učinimo dobro“. Projkt se provodi na području grada Vukovara te općina Borovo i Negoslavci uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i madih Republike Hrvatske i u okviru Programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina.

Prioritetna područja aktivnosti projekta su: smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba kao socijalno osjetljive grupe korisnika, aktivnosti na informiranju i pružanju savjetodavne pravne pomoći u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba, aktivnosti s ciljem ostanka starijih osoba u svojemu domu i korištenje usluga koje im osiguravaju veću kvalitetu života, te organiziranje rada Kluba 60+ s ciljem ublažavanja osjećaja izoliranosti starijih osoba, razvijanje afirmativnih aktivnosti korisnika i lakša integracija u život zajednice.
Pomoć u kući bit će dostupna korisnicima srijedom, četvrtkom i petkom, a aktivnosti unutar Kluba 60+ organizirati će se ponedjeljkom i utorkom od 08.00 do 15.00 sati. O tim aktivnostima korisnici mogu kontaktirati Udrugu „Bosino“ na telefone: 091/5933 032 i 098/1781 357, pismenim upitom na e-mail adresu: udruga.bosino@inet.hr ili u prostorijama udruge koje se nalaze na adresi Ljudevita Gaja 12 u Vukovaru.

Za pravnu pomoć korisnici mogu kontaktirati Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar na telefone 032/413 319 i 032/413 317, pismenim upitom na e-mail adresu: centar-za-mir@vk.t-com.hr ili u prostorijama udruge na adresi Fra Antuna Tomaševića 32 u Vukovaru, od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 09.00 do 12.00 sati.

08/08/2022
Donacija

Zahvaljujemo se na traženoj donaciji tvrtke Sedra Rail d.o.o.koja je pomogla radu udruge i našim…

09/05/2022
DONACIJE UDRUZI BOSINO

Zahvaljujemo se tvrtkama … VODOPRIVREDA SPLIT, d.d. SOLIN (500,00 kn) ELCON GERAETEBAU D.O.O.

21/03/2022
DONACIJE TVRTKE SCHNEIDER ELECTRIC D.O.O.

Zahvaljujemo se tvrtki Schneider electric d.o.o iz Zagreba koja je na našu zamolbu za donaciju…

Donacije

Udrugu BOSINO možete donirati putem Keks Pay aplikacije koja omogućuje brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez naknada.

Aplikaciju mogu besplatno preuzeti i koristiti svi građani neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun.

Skeniranjem QR koda kroz Keks Pay aplikaciju možete brzo i jednostavno donirati, potrebno je upisati samo željeni iznos koji ćete donirati.