Solidarnost na djelu

14/12/2016

Udruga BOSINO od 01.12.2016-30.09.2017 godine provodi projekt “Solidarnost na djelu” financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekti usmjereni zaštiti starijih osoba s naglaskom na podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza, pomoć u kući i Klub 60+).

Aktivnost: Ovaj projekt uključuje niz aktivnosti koje će, sustavno i planski provođene, unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi te osoba sa invaliditetom.

  • Pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima su sljedeće.
  • Održavanje higijene stambenog prostora (čišćenje, pranje prozora, zavjesa, posteljnog i osobnog rublja, glačanje) –ove aktivnosti su planirane u trajanju od 10 mjeseci, 4 dana u tjednu.
  • Održavanje dvorišta ( šišanje trave. čišćenje snijega i dr.).- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Odlazak u trgovinu i administrativne usluge (plaćanje računa za potrošnju električne energije, vode, komunalija i dr.),- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Prikupljanje neophodne dokumentacije za korisnike.- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika
  • Prijevoz korisnika do različitih ustanova (ambulanta, bolnica, druženje, predavanja i dr.) ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Distribucija humanitarne pomoći.- ovisno o donacijama koje primimo za korisnike.

Klub 60+

Aktivnosti ovog projekta pridonijet će da Klub60+ u kojem se okupljaju bude mjesto na kojem će se ne samo družiti bez osobitog plana, nego dobiti psihološku potporu, sudjelovati u korisnim i zanimljivim aktivnostima, stjecati nova saznanja, ali i međusobno podržavati jedni druge.

Na taj način pomoći će im se kao najugroženijim građanima da podignu kvalitetu svojeg života te se integriraju u okolinu u kojoj žive. Aktivnosti Kluba 60+ trajati će punih 10 mjeseci jedan dan u tjednu.. Pored toga, ovim projektnom bit će izbjegnuta institucionalizacija skrbi o starijim osobama na način da će osobe ostati živjeti u svojim domovima duže nego bi to inače bile u mogućnosti te će se time smanjiti troškovi njihovog smještanja u domove, dok će nad njima postojati skrb, a ujedno podizati kvaliteta njihovog života.

19/04/2021
Donacija tvrtke KONČAR – Elektroindustrija d.d.

Tvrtka Končar-Elektroindustrija d.d. za aktivnosti i rad udruge donirala je 5.000,00 kn.

28/12/2020
Donacije tvrtke Infobip

Tvrtaka Infobip donirala je novčana sredtsva za rad udruge u vrijednosti od 2.000,00 kn.

26/01/2020
Donacija tvrtke Komunalac d.o.o Vukovar

Tvrtka Komunalac d.o.o Vukovar odobrila nam je donirati 1 godišnju parkirnu kartu za službeno…