Solidarnost na djelu

14/12/2016

Udruga BOSINO od 01.12.2016-30.09.2017 godine provodi projekt “Solidarnost na djelu” financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekti usmjereni zaštiti starijih osoba s naglaskom na podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza, pomoć u kući i Klub 60+).

Aktivnost: Ovaj projekt uključuje niz aktivnosti koje će, sustavno i planski provođene, unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi te osoba sa invaliditetom.

  • Pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima su sljedeće.
  • Održavanje higijene stambenog prostora (čišćenje, pranje prozora, zavjesa, posteljnog i osobnog rublja, glačanje) –ove aktivnosti su planirane u trajanju od 10 mjeseci, 4 dana u tjednu.
  • Održavanje dvorišta ( šišanje trave. čišćenje snijega i dr.).- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Odlazak u trgovinu i administrativne usluge (plaćanje računa za potrošnju električne energije, vode, komunalija i dr.),- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Prikupljanje neophodne dokumentacije za korisnike.- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika
  • Prijevoz korisnika do različitih ustanova (ambulanta, bolnica, druženje, predavanja i dr.) ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
  • Distribucija humanitarne pomoći.- ovisno o donacijama koje primimo za korisnike.

Klub 60+

Aktivnosti ovog projekta pridonijet će da Klub60+ u kojem se okupljaju bude mjesto na kojem će se ne samo družiti bez osobitog plana, nego dobiti psihološku potporu, sudjelovati u korisnim i zanimljivim aktivnostima, stjecati nova saznanja, ali i međusobno podržavati jedni druge.

Na taj način pomoći će im se kao najugroženijim građanima da podignu kvalitetu svojeg života te se integriraju u okolinu u kojoj žive. Aktivnosti Kluba 60+ trajati će punih 10 mjeseci jedan dan u tjednu.. Pored toga, ovim projektnom bit će izbjegnuta institucionalizacija skrbi o starijim osobama na način da će osobe ostati živjeti u svojim domovima duže nego bi to inače bile u mogućnosti te će se time smanjiti troškovi njihovog smještanja u domove, dok će nad njima postojati skrb, a ujedno podizati kvaliteta njihovog života.

08/08/2022
Donacija

Zahvaljujemo se na traženoj donaciji tvrtke Sedra Rail d.o.o.koja je pomogla radu udruge i našim…

09/05/2022
DONACIJE UDRUZI BOSINO

Zahvaljujemo se tvrtkama … VODOPRIVREDA SPLIT, d.d. SOLIN (500,00 kn) ELCON GERAETEBAU D.O.O.

21/03/2022
DONACIJE TVRTKE SCHNEIDER ELECTRIC D.O.O.

Zahvaljujemo se tvrtki Schneider electric d.o.o iz Zagreba koja je na našu zamolbu za donaciju…

Donacije

Udrugu BOSINO možete donirati putem Keks Pay aplikacije koja omogućuje brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez naknada.

Aplikaciju mogu besplatno preuzeti i koristiti svi građani neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun.

Skeniranjem QR koda kroz Keks Pay aplikaciju možete brzo i jednostavno donirati, potrebno je upisati samo željeni iznos koji ćete donirati.